Preventie

Het spreekwoord 'voorkomen is beter dan genezen' is nadrukkelijk van toepassing zodra signalen van betalingsachterstanden of schuldproblematiek zichtbaar worden.  In zo'n situatie zullen direct vragen ontstaan zoals: hoe los je die nu meteen op? Hoe los ik die op termijn op? En hoe kan ik die in de toekomst voorkomen?

Voor een werkgever betekent (dreigende) schuldproblematiek  bij een werknemer, dat hij maandelijks zorg zal moeten dragen voor het correct verwerken van loonbeslag en moet hij er rekening mee houden, dat de werknemer zich mogelijk vaker ziek zal melden of minder productief zal worden. Daarbij komt nog eens kijken dat wanneer het loonbeslag niet juist wordt verwerkt, de werkgever de kans loopt hiervoor aansprakelijk te worden gesteld. 

De gevolgen van schuldproblematiek onder medewerkers leiden vaak tot een 'extra belasting' van de werkgever die maandelijks zal terugkeren zolang er geen duurzame oplossing voor is. In de tussentijd nemen de zorgen om de privéproblemen van de werknemers  toe en de focus op de kernactiviteiten van de onderneming af. 

 

Raats Consultancy adviseert, begeleidt en traint werkgevers hoe om te gaan met  de signalen en gevolgen van schuldproblematiek en financiële onkunde onder werknemers. Door nauw samen te werken met budgetcoaches, beschermingsbewindvoerders en juristen kan voor elke situatie een oplossing worden gevonden. Vaak al na een kort consult bij de werkgever op locatie of bij de werknemer thuis, kan een plan van aanpak worden gemaakt en de benodigde expertise worden ingezet. 

 

Raats Consultancy kan in het kader van PREVENTIE de volgende diensten aanbieden:

- Advisering  Sociaal Juridisch Dossieronderzoek  (SJD)

- Spreekuur op locatie 

- Piketdienst ter voorkoming van woningontruiming of energieafsluiting (op basis van executievonnis)

- Advies-abonnement